De appel valt niet ver van de boom...

In 2022 waren we voor het eerst bezig met het plannen van een dekking. Opzich al spannend genoeg, maar Nora maakte het toen nog even iets spannender. Gemiddeld is de progesteron waarde rond dag 12 voldoende gestegen om te dekken. Bij Nora zat hij destijds op 1,2 terwijl hij minstens 8 moet zijn... Op dag 14 zaten we op 4,4 en op dag 16 ineens op 20!. Mijn man is toen snel met haar in de auto gestapt met als prachtige resultaat: 9 gezonde pup.

Lees meer »

Do you want to be my valentine?

Vandaag 11 februari zitten we op dag 9 van de loopsheid. De eerste dagen van een loopsheid merk je naast het bloed ook gedragsverandering bij het teefje. Novi is erg knuffelig naar ons toe, waakser maar ook rustiger in huis. Ze slaapt veel. Zoals vorige week uitgelegd zijn deze dagen nog niet interessant voor een dekking. Ze zal het dan ook nu nog niet toestaan. Bij de meeste teefjes stijgt het progesteron na dag 9. Wanneer het teefje er klaar voor is zal ze elke reu, maar ook teefjes die ze tegenkomt proberen te verleiden met een soort dansje. Ze zal zich met haar achterkant naar de betreffende beschikbare partner toedraaien en haar staart opzij zwaaien. We noemen dit "gaan staan". Novi is een ontzettend stabiele dame die alles op haar tijd doet. Ze laat zich nu dan ook niet haasten en snauwt elk geïnteresseerde nog van zich af. Zou het deze week een valentijnsdate worden? We wachten het af!

Lees meer »

Klaar voor de start, af!

Eergisteren liep ik nog te denken over waar ik vandaag over zou schrijven. Vandaag hoeft dat niet meer ;). Goed nieuws! Novi haar loopsheid is begonnen en daarmee gaat de startklok aan. Vanaf nu is het dagen tellen. De eerste dagen tot het juiste moment voor de dekking, vervolgens tot het moment van de dracht echo en uiteindelijk tot het moment van de geboorte van de pups.

Lees meer »

Mijmeren

Tijdens het opruimen in huis kom ik ontbijtkoek tegen. Het gekke is dat ik bij ontbijtkoek altijd moet denken aan een hondendrol... Wisten jullie namelijk dat je van ontbijtkoek een perfecte hondendrol kunt namaken? Ik kreeg toen ik 16 was mijn eerste hond: Sam. Dit ging gepaard met de grote grap van mijn vader dat ik als sinterklaas surprise hondendrollen kreeg, gemaakt van ontbijtkoek. Het kwaad was geschiet, ontbijtkoek zal nooit meer hetzelfde zijn hahaha. Nu 20 jaar later heeft mijn liefde voor honden een vogelvlucht gemaakt en zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons vierde nest. Dat deze even op zich laat wachten blijkt helemaal niet zo'n gek idee. Iedereen weet dat vloerbedekking en pups niet samen gaan. Dit lag echter nog wel in de kamer waar de pups overdag verblijven. Aan de klus dus! Zie hier het resultaat met een kleine hint naar ons volgende avontuur ;). 

Lees meer »

Flower power!!

Op 12 December 2022 is onze 3e nest geboren uit de combinatie Mason (Walovas Ratatat) x Nora (Bentley fan't Detica). Op het moment dat we dachten het ervaren van de geboorte van de pups redelijk onder de knie te hebben, veraste Nora ons. Ze hiel de spanning erin, waardoor de pups uiteindelijk geboren werden met behulp van een keizersnede. Gelukkig is Nora een natuur talent en konden we al snel genieten van het nieuwe hoopje liefde: 6 dames en 1 heer. Deze combinatie vroeg om een wat vrouwelijke benaming ;). 

Lees meer »

De edelsteentjes

Op dierendag 2022 wordt ons tweede nest geboren: 6 prachtige heren en 1 dame. Nomi is een fantastische moeder en de pups doen het dan ook erg goed. Alle pups hebben een toekomstig baasje gevonden.

Lees meer »

Lets Wiggle!

Wauw! Er is heel wat werk verzet, maar inmiddels draait de B&B volop!. Wat hebben we een plezier met onze B&B gasten. Er wordt volop gerend, gespeeld, geluierd en in het zwembad gespetterd. We hebben al een aantal Welshen mogen ontmoeten, maar ook dames en heren met een ander jasje aan hebben volop genoten van de gezelligheid. 

Lees meer »

Pool party!

Door ervaring met onze eigen honden zijn we er achter gekomen dat het materiaal wat nu in de speelweide ligt, niet geschikt is. We gaan daarom beton storten op de gehele oppervlakte. Klinkt niet erg gezellig, maar zorgt er wel voor dat de honden schoon blijven en dat eventuele ongelukjes makkelijk en goed schoon te maken zijn. Voor nog meer speelplezier komt er een doggypool op een afgesloten gedeelte. Zodat we daar bij warm weer gebruikt van kunnen maken. Doordat ze honden op het beton lopen, zullen ze ondanks het spelen met water, niet heel smerig worden. Wordt vervolgd!

Lees meer »

Het spicy nest

Op 8 december komt onze droom: na een hobbelige weg worden 9 pups gezond en levendig geboren. Nora doet het als kersverse moeder geweldig en de pups groeien dan ook goed en zijn tevreden. Langzaam komen ook de bezoekjes op gang voor de aanstaande pup eigenaren. 

Lees meer »

Yess! Zwanger!

Vandaag was het eindelijk zover. We zitten op dag 29 na de dekking. De dekking verliep bijzonder spannend waardoor dit moment toch ook behoorlijk spannend werd. De echo geeft ons het verlossende antwoord: we zijn zwanger!! Op 11 December verwachten we onze eerste pups. Dit betekent dat er dit jaar pups onder de kerstboom liggen :D.  

Lees meer »

We hebben een date!

Na wat natuurlijk voor ons een eindeloze tijd leek (wachten duurt altijd lang) is het dan eindelijk zover. Nora is loops.Om het juiste moment te bepalen voor de date laten we progesteron prikken. Dit blijkt in theorie simpeler dan de praktijk...Uiteindelijk stapt Karst na een verassende uitslag, zondagochtend in de auto richting Drouwenermond.De date lijkt succesvol. De heer en dame mogen elkaar wel. Vanaf nu is het afwachten of alle moeite loont.Één ding weet ik wel: wat heb ik in korte tijd een respect gekregen voor alle mede fokkers!

Lees meer »