Flower power!!

Op 12 December 2022 is onze 3e nest geboren uit de combinatie Mason (Walovas Ratatat) x Nora (Bentley fan't Detica). Op het moment dat we dachten het ervaren van de geboorte van de pups redelijk onder de knie te hebben, veraste Nora ons. Ze hiel de spanning erin, waardoor de pups uiteindelijk geboren werden met behulp van een keizersnede. Gelukkig is Nora een natuur talent en konden we al snel genieten van het nieuwe hoopje liefde: 6 dames en 1 heer. Deze combinatie vroeg om een wat vrouwelijke benaming ;). 

Lees meer »

De edelsteentjes

Op dierendag 2022 wordt ons tweede nest geboren: 6 prachtige heren en 1 dame. Nomi is een fantastische moeder en de pups doen het dan ook erg goed. Alle pups hebben een toekomstig baasje gevonden.

Lees meer »

Lets Wiggle!

Wauw! Er is heel wat werk verzet, maar inmiddels draait de B&B volop!. Wat hebben we een plezier met onze B&B gasten. Er wordt volop gerend, gespeeld, geluierd en in het zwembad gespetterd. We hebben al een aantal Welshen mogen ontmoeten, maar ook dames en heren met een ander jasje aan hebben volop genoten van de gezelligheid. 

Lees meer »

Pool party!

Door ervaring met onze eigen honden zijn we er achter gekomen dat het materiaal wat nu in de speelweide ligt, niet geschikt is. We gaan daarom beton storten op de gehele oppervlakte. Klinkt niet erg gezellig, maar zorgt er wel voor dat de honden schoon blijven en dat eventuele ongelukjes makkelijk en goed schoon te maken zijn. Voor nog meer speelplezier komt er een doggypool op een afgesloten gedeelte. Zodat we daar bij warm weer gebruikt van kunnen maken. Doordat ze honden op het beton lopen, zullen ze ondanks het spelen met water, niet heel smerig worden. Wordt vervolgd!

Lees meer »

Het spicy nest

Op 8 december komt onze droom: na een hobbelige weg worden 9 pups gezond en levendig geboren. Nora doet het als kersverse moeder geweldig en de pups groeien dan ook goed en zijn tevreden. Langzaam komen ook de bezoekjes op gang voor de aanstaande pup eigenaren. 

Lees meer »

Yess! Zwanger!

Vandaag was het eindelijk zover. We zitten op dag 29 na de dekking. De dekking verliep bijzonder spannend waardoor dit moment toch ook behoorlijk spannend werd. De echo geeft ons het verlossende antwoord: we zijn zwanger!! Op 11 December verwachten we onze eerste pups. Dit betekent dat er dit jaar pups onder de kerstboom liggen :D.  

Lees meer »

We hebben een date!

Na wat natuurlijk voor ons een eindeloze tijd leek (wachten duurt altijd lang) is het dan eindelijk zover. Nora is loops.Om het juiste moment te bepalen voor de date laten we progesteron prikken. Dit blijkt in theorie simpeler dan de praktijk...Uiteindelijk stapt Karst na een verassende uitslag, zondagochtend in de auto richting Drouwenermond.De date lijkt succesvol. De heer en dame mogen elkaar wel. Vanaf nu is het afwachten of alle moeite loont.Één ding weet ik wel: wat heb ik in korte tijd een respect gekregen voor alle mede fokkers!

Lees meer »

Geen hek houdt ons tegen!

In afwachting van Nora haar loopsheid zijn we begonnen met het bouwen van een speelruimte voor de meiden.Een groot voordeel van het wonen op een boerderij is dat er altijd wel ergens ruimte te vinden is. Zo ook voor dit project.

Lees meer »