Gast blog nr 3, Lemon Pie v. Sminiastate

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 19:16

Wat hebben we in die drie weken al veel meegemaakt met onze Lemon, hierbij een verslag van de hoogtepunten……

Op zondag 9 juni was het dan zover; het ophalen van “de pup”, waarvan we pas een week daarvoor wisten welke het werd. Een week eerder hebben we namelijk 3 van de reutjes uit het mooie nest van Novi mogen testen welke het meest geschikt was om de speciale taak van hulphond te gaan invullen. En het leuke was dat de persoon van de hulphond-organisatie op basis van de filmpjes van Bleu, Lemon en Banana dezelfde koos als waar Mirke de meeste klik mee had: Lemon Pie! En omdat de naam Lemon zo goed bij deze superlieve/knappe pup paste is die zo gebleven!

De lange reis terug naar Wageningen ging heel goed. Lemon moest eerst een beetje piepen maar al snel werd hij rustig en tijdens de pauze bij de Mac plaste hij keurig in het gras en dronk meteen uit het meegebrachte hondenflesje.

Thuis aangekomen verliep de kennismaking met ons andere hondje Jippie (een Yorkshire Terrier van 2,5 kg) super goed. Jippie was helemaal enthousiast en blij met Lemon, de kat was er ook redelijk oke mee (op z’n kats natuurlijk). Ondertussen denkt de kat nu wel “wanneer gaat dat beest nou weer eens een keer weg……. “ maar verder gaat het heel goed. Met Jippie is het soms lastig omdat Lemon al 3x zo zwaar is en soms behoorlijk wild, zoals een pup soms is natuurlijk. Maar alsnog is Jippie nog steeds heel blij als Lemon wakker wordt, dus de liefde is er gelukkig wel en dat komt ook vast helemaal goed!

Omdat Lemon Mirke’s hulphond wordt/is sliep hij eerst boven in de bench bij haar op de kamer. Dit ging eigenlijk heel goed maar elke nacht moest ze toch een paar keer eruit om hem te laten plassen. Na een week hebben we op advies van Daniëlle de bench naar beneden verplaatst en sindsdien slaapt hij de hele nacht goed door, heeft nog nooit een ongelukje gehad in de bench en krijgt Mirke ook haar slaap. Overdag gaat Lemon wel lekker een middagdutje meedoen op haar bed, dat vindt hij heerlijk (en zij ook natuurlijk!).

Lemon is echt super leergierig, hij kan al veel commando’s (zit, lig, kom) en loopt zowel los als aan de riem keurig mee. De eerste keer naar de Rijn was echt een belevenis: toen hij het water in de gaten kreeg werd hij helemaal dol en lijp. Blaffen, springen, zwemmen, graven, alles vond hij geweldig en daarna slapen in de fietskar (die omgebouwd kan worden tot buggy) ging perfect! Het enige nadeel is dat hij nu in elke sloot/vijver wil springen, dus dat wordt nog even het commando “zwem” aanleren zodat hij weet wanneer hij wel en niet in het water mag. Dat wordt nog een uitdaging!

Verder hebben we nog een puppy-afspraak gemaakt met zus Olwyn, die in de buurt woont. Dat was echt grappig. Bob en Olwyn waren al op de afgesproken plek en toen we aan kwamen lopen herkende Olwyn haar broertje echt en kwam helemaal blij aangerend. Spelen spelen spelen, dat ging er behoorlijk wild aan toe. Maar het was wel superleuk en daarna hadden we uiteraard een uitgeputte pup!

Op het moment zijn we druk met het wennen aan het energie niveau van Lemon. Hij wil heel graag van alles doen, maar kan ook overprikkeld raken en dan behoorlijk bijten met die scherpe tandjes. En ook verveling kan daartoe leiden. Een puzzel die we met z’n allen aan het oplossen zijn. Wat we merken is dat vooral rust in huis, vaak slapen en tussendoor uitdagende dingen doen het beste werkt. Maar bijten blijft wel zijn favoriete activiteit, waarin en wanneer dan ook. En dan die oogjes…….daar kun je toch geen nee tegen zeggen????

We genieten elke dag van onze lieve, energieke, ontdeugende, schattige Lemon……

 

Mirke en familie Ruiter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.