Gast blog 4, Watermelon Sorbet v. Sminiastate

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 17:12

Charlie ( Watermelon Sorbet van Sminiastate) is pas twee weken in ons leven en nu al niet meer weg te denken. Ze is onze 3e hond samen. 


Charlie doet t top! Door de aandacht die ze al gehad heeft bij Daniëlle en haar mannen, maken we een mooie start: ze doet oa bijna alle plasjes en poepjes al buiten. Ons sisalkleed in de voorkamer werd even op een onbewaakt ogenblik als poepplek gebruikt. Gelukkig kunnen we als we er niet zijn de voorkamer afsluiten. Aan de lijn heeft ze het tijdens de wandeling te druk, dus de tuin is nog favoriet om haar behoefte te doen. Alles op z’n tijd. 

 
Ze loopt los, ons achterna in het bos en komt als we haar roepen. Ook ‘zit’ en ‘af’ wordt al meestal opgevolgd met een snoepje. Uiteraard heeft ook onze Charming Charlie soms haar terrormoment en verandert ze in Terror Toos. We hebben onze gordijnen dus maar even weggehaald. Zulke hangende lappen zijn natuurlijk ook een te mooie uitdaging. Soms zetten we haar even apart, als ze als hapmachine eraan komt, en niet te verleiden is met een ander speeltje dan onszelf, en dat helpt. 
 
We hebben vaak een deja vu moment en langzamerhand sluipen de drie R’s Rust, Regelmaat en Reinheid er in huize Weltevree weer in. Onze vorige hond Bo, een dalmatiër, was 15 jaar geleden een pup. We verbazen ons nu enorm over het huidige aanbod aan opvoedings methodes en materiaal. We doen t dus lekker op onze eigen relaxte manier, staan open voor ontwikkelingen zoals t aanbod van lekkere natuurlijke snacks en  gaan volgende week gewoon weer op puppycursus. Altijd goed. Ook onze dochters komen opeens nog vaker even weer thuis..ook fijn. 
 
Verder heeft Charlie laten zien en horen dat ze t liefst de bench open heeft, ook ‘s nachts. De boeken staan nog steeds in de kast, ook op de laagste plank, en s morgens trappen we nog steeds niet in een ongelukje. 
 
Ook poes Gijsje komt steeds dichterbij, maar snapt Charlie haar puppy taal uiteraard niet. Het ideale idee van samen in 1 mand laat nog even op zich wachten. 
 
Onze weloverwogen beslissing om na een labrador en een dalmatiër te kiezen voor dit mooie, slimme, ondeugende en bijzondere ras, blijkt heel goed uit te pakken. 
 
We zijn heel blij met Charlie, die de beste start die een pup kan wensen gehad heeft bij de familie Breeuwsma. 
 
Groetjes van Aad en Tineke 
en een poot van Charlie

 

Reactie plaatsen

Reacties

Dien Van zanten
8 dagen geleden

Wat leuk om te lezen hoe het gaat en wat jullie meemaken met een welshje.
Ik blijf jullie volgen veel te leuk om de leuke ondeugende dingen mee te maken
Ik heb er 2