Gast blog nr 1, Orange Juice v. Sminiastate

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 11:00

Zaterdag; Welkom thuis Ollie 

Om 11.00 is het eindelijk zover, hartelijk worden we begroet bij de deur door Daniëlle overstemt met de luide begroeting Dex. Na het regelen van het papierwerk krijgen we uitleg over het uitgebreide pakket aan informatie, voeding en spulletjes die we meekrijgen. Voor ons als gezin is dit onze eerste hond en dus ook puppy. Na een emotioneel afscheid mogen we Ollie mee naar huis nemen. Hij zit wat verloren te kijken in de auto-bench en laat naar huis dan ook zeker weten dat hij het er niet mee eens is onderweg.  

Thuis staat alles klaar en gaat Ollie lekker snuffelen. De kinderen krijgen duidelijke instructie om op de bank te zitten en hem vooral de ruimte te geven om ons te ontdekken met z'n neus. Na een maaltje brokjes is hij uitgeput en gaat lekker slapen. De rest van de dag is een afwisseling van veel slapen, naar de uitlaatplek, eten en ontdekken/spelen. De hele dag was hij zo ontzettend braaf en dapper.  

Buiten tijdens de uitlaatmomentjes had Ollie, op afstand, al kennis gemaakt met onze grootste kater, Mika. Die vond het eerst maar niks. Meer omdat hij geen idee heeft wat hij ermee aan moet. Ollie was vooral nieuwsgierig wie onze kat was. Onze oudste kat, Nero, heeft 's avonds een tijdje op de trap gezeten, ruikend en denkend. Ollie sliep en de kat lag uiteindelijk net als wel vaker op schoot. Toen Ollie wakker werd, was het blijkbaar tijd om te gaan. Het kennismaken pakken we langzaam op, niks geforceerd. Ollie is er heel rustig onder gelukkig, nieuwsgierig en kalm. 

Zondag; Wennen met elkaar 

De eerste nacht hebben we gehad en Ollie deed het super goed. Hij heeft gewoon lekker beneden in zijn bench geslapen en wij boven. Hij sliep door tot 5 uur, even eruit voor een plasje en na 10 minuutjes piepen sliep hij weer. Om eerlijk te zijn hadden we meer werk van het temperen van het enthousiasme van de kinderen dan van Ollie. Waarbij de jongste om 6 uur al wakker was terwijl ze normaal voor 7.30 meestal niet aanspreekbaar zijn.  

We merken halverwege de dag dat Ollie zich blijkbaar wel veilig voelt want na nog wat ontdekkingstochtjes begint hij ook echt te spelen. Uitgebreider ravotten met z'n touw, krijgt wat meer vertrouwen. Met zijn gewonnen vertrouwen heeft hij ook de moed gekregen om overal zijn tanden in te willen zetten. Naast lekker slapen, uitlaatmomentjes, eten en ontdekken/spelen kwam daar nu het echte opvoedwerk bij.  Het advies om vanaf het begin af aan duidelijk te zijn en grenzen te stellen hebben we dan ook ter harte aangenomen. Corrigeren en hem aanbieden waar hij wel op mag kauwen. Ondertussen heeft hij ook al haarfijn in de gaten hoe hij naar huis toe moet lopen vanaf het uitlaatveldje. Hij is graag wat lui en als ie niet verder hoeft te lopen, dan vindt ie dat al snel prima. Tot we zeggen dat we naar huis gaan. Dan heeft hij ineens zijn extra versnelling gevonden. 

Maandag; Lekker snuffelen 

De nacht ging hetzelfde als de vorige nacht. Om 5.00 kwam Ollie dat hij moest plassen. Daarna sliep hij weer door tot de wekker ging voor het gezin om op te staan. De dag kabbelt voort met een afwisseling van slapen, uitlaten (de regen vond echt helemaal niks), spelen, eten en knabbelen. Als om 16.00 de kinderen thuiskomen is Ollie ook dolenthousiast na z'n slaapje. De kinderen kijken uit naar de uitlaatmomentjes en om de beurt mogen ze mee. Die middag mag hij voor het eerst met z'n snuffelmat. Een paar brokjes erin en zoeken maar. Hij vindt het prachtig en vermaakt zich 10 minuten lang kostelijk. Al rollend, snuffelend zoekt hij erop los en zit lekker te kauwen als hij weer eentje vindt. Hij vindt de kinderen en alles zo leuk dat we ondertussen al heel goed in de gaten hebben dat hij duidelijke begrenzing nodig heeft in zijn rustmomenten. Liefdevol brengen we hem dan naar z'n bench waar hij dan al snel switcht van speelmodus naar rusten en slapen.  

Dinsdag; Verkenning van het schelpenpad en opvoeden 

Vlakbij ons huis begint een schelpenpaadje met een veldje. Perfect voor Ollie om lekker te snuffelen, z'n behoefte te doen en te wandelen. Vandaag hebben we 3 wandelingetjes van 10 minuten erin gebouwd. Na afloop heeft hij veel kauwbehoefte en proberen we hem te leren dat zijn touw en andere speeltjes het enige is waar dat mee mag. De kinderen leren ook steeds beter om de grenzen aan te geven bij Ollie, als hij denkt dat hun handjes en voetjes speelgoed zijn. Het is echt een leercurve voor ons allemaal. We proberen hem aan dingetjes te laten wennen zoals b.v. water in de vorm van douche/bad en de container aan de straat zetten. Hij schrok een paar keer van de buren. Dus voorzichtig met hem samen b.v. de container aan de straat gezet zodat hij aan dat geluid kan wennen.  

Tja en de katten? Die hebben volgens mij een gedoogbeleid afgesproken i.c.m. struisvogelpolitiek. Negeren en doen alsof hij er niet is. Als Ollie speelt en rondsnuffelt maken ze zicht uit de voeten naar hun eigen domein. En als hij slaapt of in de rust is, kijken ze nieuwsgierig om het hoekje, wat voor vreemd monster hun domein nu eigenlijk infiltreert. Voordat ze op hun gemak zijn met elkaar zullen we wellicht maanden tot een jaar verder zijn, en dat is helemaal oké. 

Woensdag t/m vrijdag.  Een nieuw ritme gevonden

Het went snel om een nieuw gezinslid erbij te hebben. We merken zeker wel dat een kleine pup best veel energie kost en zijn uitdagingen kent. Maar alle knuffels en speelmomenten maken dat zeker weten helemaal goed. Gaandeweg vinden we allemaal onze weg in ons nieuwe ritme en leren we elkaar steeds beter kennen. En zelfs de omvang van de poefstaart van de katten is al geslonken tot hun normale omvang in aanwezigheid van Ollie. We kijken dan ook uit naar alle avonturen en liefdevolle momenten die we de komende jaren met elkaar mogen beleven.  

Liefs Familie van Sinderen-Dekker 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.