De appel valt niet ver van de boom...

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 11:00

In 2022 waren we voor het eerst bezig met het plannen van een dekking. Opzich al spannend genoeg, maar Nora maakte het toen nog even iets spannender. Gemiddeld is de progesteron waarde rond dag 12 voldoende gestegen om te dekken. Bij Nora zat hij destijds op 1,2 terwijl hij minstens 8 moet zijn... Op dag 14 zaten we op 4,4 en op dag 16 ineens op 20!. Mijn man is toen snel met haar in de auto gestapt met als prachtige resultaat: 9 gezonde pup.

 

1 van deze pups is Novi. Ook zij doet alles op haar gemak. Dag 12 en er is nog geen enkel teken van interesse in de reuen en haar progesteron zit op 2,4. Ze houd het spannend en doet het lekker op haar manier.

Het loopt tegen de avond op dag 13 en ik zit lekker even op de bank. Wat zie ik daar ineens in mijn ooghoek gebeuren? Een sjansende Novi met onze oude gecastreerde reu Dex! Hup Finn erbij en jaar hoor, daar gaan ze. 

Een belangrijk onderdeel van de dekking: de geur van het teefje.

Finn gaat het proberen. Novi laat duidelijk zien dat ze er klaar voor is door haar staart opzij te doen.

... ;)

Een dekking is pas succesvol wanneer het koppelen plaats vindt. Dit kan tussen de 5 minuten duren maar ook veel langer. Bij Finn en Novi duurde het 15 minuten. 

De dekking lijkt geslaagd. Vandaag zitten we op dag 3 van de eventuele dracht. Na de 26ste dag kunnen we met een drachtecho bekijken of we de dracht kunnen bevestigen.  Wordt vervolgd!

Reactie plaatsen

Reacties

Bob Nonnekens
5 maanden geleden

We'll keep our fingers crossed!
Maarreh, had je omwille van hun privacy niet minstens wat zwarte balkjes over hun ogen kunnen photoshoppen? LOL

Uhlenbeck
5 maanden geleden

Spannend!!