Vol verwachting...

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 10:45

Eindelijk weten we het zeker... we zijn zwanger!! De dracht is op de 28ste dag officieel bevestigd door een echo bij de dierenarts.
Hoeveel pups er in zitten? Dat is altijd lastig in deze fase van de dracht. We hebben een mooi aantal geteld maar dat zegt nog helemaal niets op dit moment in de dracht. We kunnen pups gemist hebben en er kunnen nog pups geresorbeerd worden. 
Resorberen is een oplossing van moeder natuur, waarbij de pups die tijdens de dracht overlijden weer worden opgenomen door het lichaam. Novi haar lichaam begint nu langzaam te veranderen. Haar tepels worden groter en prachtig roze. Dit fenomeen kan ook ontstaan tijdens een schijndracht. Schrik dus niet als dit gebeurt na een loopsheid en jou teefje is niet gedekt ;). 

Novi is rustiger maar ook waakser. Ze is zich echt aan het voorbereiden op haar komende taak. Een van de zwangerschapskwaaltjes is dat ze weinig wilde eten afgelopen tijd. Om te zorgen dat ze wel mooi op gewicht is als ze moet bevallen, zijn we overgeschakeld naar lichter verteerbaar voer. Ze gaat in ieder geval al wel echt zitten als een zwangere dame ;).

Reactie plaatsen

Reacties

Bob Nonnekens
een maand geleden

Hopelijk gaat het andere voer haar goed helpen; ze heeft alle energie nodig die ze kan krijgen!
Die derde foto (kop rustend op blauw dek) is geweldig!! Wat een lieverd!