Klaar voor de start, af!

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 11:00

Eergisteren liep ik nog te denken over waar ik vandaag over zou schrijven. Vandaag hoeft dat niet meer ;). Goed nieuws! Novi haar loopsheid is begonnen en daarmee gaat de startklok aan. Vanaf nu is het dagen tellen. De eerste dagen tot het juiste moment voor de dekking, vervolgens tot het moment van de dracht echo en uiteindelijk tot het moment van de geboorte van de pups.

Voor nu is het belangrijk om te weten hoe de loopsheid van een hond verloopt. De eerste dagen zijn nog niet zo spannend.
Pas na een week wordt het interessant. 

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een reu van een andere fokker zal vanaf dat moment het progesteron niveau van het teefje worden getest. Het progesteron niveau zal stijgen naar het moment van dekken. 
Omdat het niet altijd op hetzelfde moment gebeurd is het goed om op tijd te beginnen. Vaak is 2 of meer testen nodig om het goed moment te bepalen. Het kan zo zijn dat de teef een eind moet reizen naar de reu. Je wilt dat wel op het juiste moment doen. Omdat wij Novi laten dekken door onze eigen reu slaan wij deze keer deze stap over en wachten we rustig af.

Loopsheid: dag 2 (04-0-24)

Tot volgende week!

Reactie plaatsen

Reacties

Bob Nonnekens
4 maanden geleden

Mooie uitleg Danielle, dank je wel! Wat zou het moment zijn om de controle-echo te doen? Circa 4 weken na dekking? Kan dus net na jullie voorjaarsvakantie?
Succes gewenst, de komende 2 weken!